Veldonderzoek LOCKED INSIGHT

WAT VERBINDT de jongeren in deze corona periode? Wat leeft er? Hoe ziet hun leven eruit? Wat hebben ze nodig om in hun kracht te blijven staan? Hoe kan ik de mentale VEERKRACHT van hen versterken?
Door in dialoog te gaan met hen trachten we samen een positief woord/gevoel te vinden. Met dit woord/gevoel gaan zij aan de slag en proberen ze hun KRACHTwoord om te zetten naar hun KRACHTbeeld.

Deze KRACHTbeelden werden dan geprint op instant film en terug aan de jongere gegeven zodat ze hun KRACHTbeeld op elk moment konden vastnemen, waardoor ze mentaal zichzelf een opkikker konden geven.

Als fotograaf en als creatief therapeute gaat Katleen steeds in dialoog met de jongeren. De rode draad is fotografie. De insteek is steeds de deelnemers creatief en intuïtief laten ‘bewegen’ via het medium fotografie. Vaak tracht ze de aandacht naar iets positiefs te verleggen waardoor het een ‘ripple’ effect heeft op het mentaal welzijn.

Ze maakte – enkel na goedkeuring – een portretfoto van de jongere waaronder in hashtag hun positief woord/gevoel werd geschreven. Op deze manier ontstond er ook een creatieve verbinding tussen haarzelf en de jongere. Ze fotografeert zowel met instant camera’s als digitaal.

Rissa, 16 jaar
#VERANDERING

Tom, 14 jaar #KLIMAAT
Lina #CREATIEF
Keano #SPORT
Emma #PERSOONLIJKE RUIMTE
Sarah, 21 jaar #ZELFREFLECTIE

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site verder te blijven gebruiken, aanvaardt u ons gebruik van cookies.