LOCKED INSIGHT

WAT VERBINDT de jongeren in deze corona periode? Wat leeft er? Hoe ziet hun leven eruit? Wat hebben ze nodig om in hun kracht te blijven staan? Hoe kan ik de mentale VEERKRACHT van hen versterken?
Door in dialoog te gaan met hen trachten we samen een positief woord/gevoel te vinden. Met dit woord/gevoel gaan zij aan de slag en proberen ze hun KRACHTwoord om te zetten naar hun KRACHTbeeld.

Als kunstenaar en creatief beeldende therapeute gaat Katleen steeds in dialoog met de jongeren. De rode draad is fotografie. De insteek is steeds de deelnemers creatief en intuïtief laten ‘bewegen’ via het medium fotografie. Vaak tracht ze de aandacht naar iets positiefs te verleggen waardoor het een ‘ripple’ effect heeft op het mentaal welzijn.

Ze maakte – enkel na goedkeuring – een portretfoto van de jongere waaronder in hashtag hun positief woord/gevoel werd geschreven. Ze fotografeert zowel met instant camera’s als digitaal. Op deze manier ontstond er ook een creatieve verbinding tussen haarzelf en de jongere.

Rissa, 16 jaar
#VERANDERING

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uit dit vooronderzoek ontstond in mei 2021 het creatief platform LOCKED INSIGHT op Instagram waar jongeren vrijblijvend hun positieve KRACHTbeelden kunnen delen en verspreiden. Volg het project op Instagram & let’s spread a positive vibe!

Omdat ze sinds corona op onderzoek en in dialoog gaat met jongeren om hun mentale veerkracht te versterken heeft ze het project LOCKED INSIGHT opgestart.

Zo bewandelde ze tijdens zomer 2021 samen met 8 jongeren het zomertraject LOCKED INSIGHT waar de focus lag op ‘Wat hebben jullie nodig in moeilijke periodes? Wat is jullie houvast? Waar halen jullie kracht uit? Wat laadt jullie op?’ Vanuit deze bevraging leerden zij fotograferen en hun positieve stem om te buigen naar hun positieve beelden.

Deze KRACHTbeelden werden via 500-tal affiches verspreid in het straatbeeld, via een expo van hun instant foto’s in De Studio alsook via een expo in het FOMU.

Dit project kon niet verwezenlijkt worden zonder de steun van: NIKON Belgium, FOMU, Fujifilm Belgium, Imprenta, Agrafa Affichage, De Studio, Breedbeeld vzw, BeHuman vzw en mijn collega Naomi Leboy!

Daarnaast zijn deze affiches ook op verschillende plekken geëxposeerd zoals tijdens de krokusvakantie in 2022. Dit was een samenwerking met Ellen Wezenbeek waar we workshops gaven georganiseerd bij Tank*

“Dit kunstproject is ontstaan vanuit de intentie om jongeren te ondersteunen door hen te laten creëren. Er zijn verschillende expo’s, workshops en rondleidingen.”

Deze foto’s en affiches reizen een beetje rond, momenteel hangen er enkele in de Kaleidoscoop en binnenkort zullen er enkele te zien zijn in de KUBUS te Antwerpen.

Affiches & huisstijl LOCKED INSIGHT ontworpen door Naomi Leboy 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site verder te blijven gebruiken, aanvaardt u ons gebruik van cookies.