inSIGHT/inSIDE

inSight/inSIDE ism met Bart Van Gyseghem en de KAAIMAN jongeren

er is een binnen en een buiten
een kader in het kader
een werkelijke wereld binnen onze fantasie
er zit overwinning in elk verlies
vrijheid in elke beperking
open dit raam
en kijk
Het raam als projectiescherm. Als canvas. Als decor en speelvlak. KAAIMAN werkt samen met fotografe Katleen Gils om jongeren hun eigen verhaal in beeld te laten brengen vanuit hun eigen kot. Een vertelling en inkijk vanuit hun insight/inside. Losse verhalen vanachter een raam in tijden die schreeuwen om verbinding. Wandel met je bubbel door de expo en ontdek de verhalen van de jongeren in een frisse mix van fotografie en theater.
“Samen met de KAAIMANjongeren en i.s.m. Bart Van Gyseghem tonen/gunnen we jou een blik in hun (C*****)-wereld en -tijd. Waar theater en fotografie elkaar ontmoeten op podium 💚”

Thanks Nikon Belgium & Fujifilm Belgium & Mint Camera

inSIGHT/inSIDE 

Tijdens een maand hebben 12 jongeren leren fotograferen met NIKON camera’s. Zij hebben leren fotograferen en vooral geleerd om hun verhaal/gevoel over de pandemie in beeld te vertalen.

Vervolgens heb ik samen met Bart een selectie gemaakt van hun foto’s, die ik dan met gekleurde tape op raampartijen heb bevestigd. Deze raampartijen werden door Bart uitgetekend in een prachtig decor. Daarnaast was er ook een stelling met een groot ‘tapijt’ van foto’s en een stapel paletten met foto’s waarop een filmpje werd geprojecteerd.

Op zaterdagochtend kwamen de jongeren binnen in de KUUB van de Warande en kregen ze ganse dag de tijd om te performen, om dan ‘s avonds voor het publiek te performen, en de dag nadien.

Tijdens het performen heb ik foto’s gemaakt, zowel digitaal als met een Mintcamera plus geprint op instant film. Deze instant foto’s hingen op een raampartij bevestigd op een karretje zodat we deze konden uitdelen aan het publiek.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site verder te blijven gebruiken, aanvaardt u ons gebruik van cookies.