Adjua

Adjua heb ik in 2016-2017 leren kennen tijdens mijn eerste fotoproject met jongeren.
Hij was zij. Hij nam deel gedurende een aantal weken en exposeerde later zijn foto’s in Kavka. Wat je zag, was hoe hij zich voelde. Heel duidelijk. Dat was Adjua.

Tijdens corona deed ik veldonderzoek voor het project LOCKED INSIGHT en ging ik in dialoog met jongeren om te horen/te voelen wat er leefde bij hen. Konden ze naast al de miserie ook kijken naar de positieve kant van deze toch zeer bizarre ommezwaai in ons leven.

En zo leidde mijn gevoel terug naar Adjua. Het enthousiasme was ook langs zijn kant te voelen. Tijdens onze eerste ontmoeting, na enkele jaren, zag ik hem met enkele vrienden.
Gauw liet hij me met trotsheid weten dat hij nu Adjua heet. Daar stond hij dan, samen met Elke, Zion en Lien. Ik was meteen gebeten door hun warm onthaal, door de verhalen die ze vertelden, over hoe ze naar het leven kijken, … en hoe ze alles heel eerlijk en open deelden met mij.

De relatie tussen Adjua, Elke en Zion liet me als mens en als fotografe niet met rust.
En zo kwam ik terug bij hen, nu bij Adjua en Elou (Elke).

De insteek is om het leven van Adjua in beeld te brengen wanneer ik even mag binnenstappen in zijn leven. We leren elkaar kennen, tasten af en zorgen voor een veilige en eerlijke omgeving. Op vraag van mij, maakt hij ook foto’s zodat er een wisselwerking ontstaat tussen mijn foto’s en die van hem. Een verhaal die we samen maken en delen, vanuit ons eigen blik. Want wie ben ik om het leven van iemand zo waarheidsgetrouw in beeld te krijgen? Hoe bepalen mijn emoties zijn verhaal? Hoe objectief ben je? Wat maakt dat wij die foto’s maken en delen met elkaar?

#workinprogress #documentaryphotography #photoresearch

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site verder te blijven gebruiken, aanvaardt u ons gebruik van cookies.